14/05/2009

* May 14 עוגת בסבוסה טעימה במיוחד

עוגת בסבוסה
:: בסבוסה - עוגת סולת ::
 
הקדמה
הבסבוסה, עוגת הסולת האהובה, הרבה גירסאות לה. (גם אצלנו בבלוגים) היום הכנתי את הבסבוסה של דרורי פניאס ז"ל. דרורי היה מנהל אהוד של קהילות נוסטלגיה ואקטואליה בקפה דה מרקר. מצער היה לקרא על מותו בטרם עת. את המתכון שמרתי חודשים אחדים ולפתע התעורר בי הרצון דווקא היום להכין את העוגה הזו. הבסבוסה הזו היא לדעתי מהטובות יותר. העוגה עדינה, לא כבדה, לא מתוקה מדי, מבושמת בלימון, ווניל. עוגה ממש שווה
 


 
16.5.09
עידכון קרדיט למתכון כפי שהתקבל אצלי במייל: מתכון עוגת הבסבוסה פורסם לראשונה בפורום האוכל של אורט בשנת 2003 - כאן זהו מקור המתכון של העוגה המצויינת הזו שתזכה לשידור חוזר אולי כבר מחר
הערות
הכנתי מחצית הכמות העוגה, בתבנית ריבועית 20 ס"מ. את כל החומרים חילקתי לחצי ושמתי יוגורט וגם שקדים לא מולבנים
אפיתי בטוסטר אובן בחום בינוני .זמן האפיה אצלי היה בדיוק 20 דקות, כל החומרים נבחשו ידנית בקערה כשהנוזלים הוספו לחומרים היבשים בקערה
הכנתי את סירופ הסוכר עוד קודם מכוס סוכר וכוס מים ולא כפי שכתוב (גם שמתי לימון קטן שלם=מיץ וקליפה מגוררת) גרידת הלימון מוסיפה טעם ויופי מיוחד. הסירופ הצונן נמזג על העוגה החמה כשרק יצאה מהתנור

המתכון של דינה -'גן עדן' כפי שרשם אותו דרורי
-
כאן


המתכון המלא של עוגת הבסבוסה
נרשם והובא ע"י דינה -'גן עדן' מפורום האוכל של אורט ישראל

:לעוגה
שתיים וחצי כוסות סולת
כוס קמח לבן מנופה
אחד לבן/אשל
כוס שמן
שתי ביצים
שקית אבקת אפיה מנופ 
כוס סוכר לבן
:לסירופ
שתיים וחצי כוסות סוכר
שתי כוסות מים
תמצית וניל
גרדת לימון
מיץ מחצי לימון
מעט מי-זהר
לקישוט:שקדים מולבנים

:ההכנה
לערבב את מרכיבי העוגה בקערה (אפשר ישר בתבנית) לשטח בתבנית, לקשט בשקדים מולבנים תקועים ברווחים שווים, שקד תקוע לכל מעויין שיחרץ אחרי אפיה ולאפות בתנור עד שמזהיב
מוציאים מהתנור וחורצים למעויינים-שקד בכל מעוין
מרתיחים את חומרי הסירופ, יוצקים את הסירופ החם על עוגה קרה.(או סירופ קר על עוגה חמה)
מומלץ להעזר בכף ליציקת הסירופ. משאירים לספיגה מלאה
מניחים לעוגה לפחות שעתיים

No comments:

assets Creative Commons License