12/08/2009

*August 12 ~~מתכון לקרפ שוקולד וריבת שזיפים~~

קרפ שוקולד וריבת שזיפים
 


קרפ, אותה חביתית דקיקה, זכורה לי יותר מכל מילדותי הרחוקה. במיוחד בימות הקיץ, אמי הנהיגה בבית 'יום קרפים' קבוע. מבעוד מועד היא הכינה את בלילת הקרפים, אכסנה אותה בקירור, ולקראת צהריים היתה מטגנת לנו ערמה של חביתיות דקיקות וטעימות. הקרפים הבהירים נערמו בערמה גבוהה ולצידם הוגשו מגוון מליות מתוקות. כל אחד מבני המשפחה בחר לו את הריבה האהובה עליו או את מלית הגבינה-וניל עם הצימוקים הבהירים. ואני קיבלתי מדי שבוע, לבקשתי, מספר קרפים נוספים ריקים, משום מה אהבתי לגלגל אותם ולאכול כך, ללא מלית


כבר בזמנו, אמא למדה פטנט לטיגון קל של הקרפים שחוסך את הצורך בתוספת חמאה או שמן בכל טיגון: הוספת מעט חמאה מומסת לבלילת הקרפים עושה את העבודה וחוסכת את השימוש בשומן נוסף, כך שממחבת טפלון הקרפים מחליקים בקלות

עד היום, קרפים מהווים עבורי אוכל מנחם שנחמד לפנק איתו את יקיריי ואת עצמי. בסוף השבוע החולף החלטתי להכין קרפים דומים מאוד לאלו שאמי נהגה להכין לנו, אבל בטעם שוקולד. לצידם הגשתי ריבה טרייה שנרקחה מפרי העונה הנהדר: שזיפים אדומים. שילוב הטעמים והצבעים היה מושלם, אבל כמובן שאפשר ליהנות מכל אחד מהמתכונים הללו בפני עצמו

~~~קרפ שוקולד~~~
(ל- 18 חביתיות בקוטר 15 ס"מ)

החומרים:
כוס חלב = 250 מ"ל
שתי כפות אבקת קקאו
שתי ביצים גדולות
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
חצי כוס קמח לבן רגיל = 70 גרם
שמינית כפית מלח דק
כף חמאה מומסת = 15 גרם
חצי = 1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה
בקערה בינונית בעזרת מטרף ידני (או בקערת המיקסר) לטרוף את החלב עם אבקת הקקאו עד שהקקאו נבלע לגמרי בחלב
להוסיף לקערה את הביצים והסוכר ולהמשיך לטרוף עד שהתערובת חלקה.
להוסיף את הקמח והמלח ולערבב שוב עד שהתערובת חלקה.
לערבב פנימה כף חמאה מומסת ותמצית וניל, לכסות ולצנן במקרר למשך 30 דקות.
על להבה בינונית לחמם מחבת טפלון בקוטר של 15 ס"מ, להמיס פנימה כפית חמאה,
לצקת למחבת כמות של 2 כפות (30 מ"ל) מתערובת הקרפים, לנענע את המחבת על מנת שכל התערובת תכסה את המחבת. לטגן כדקה וחצי
בעדינות להפוך את הקרפ ולטגן אותו מהצד השני כ 15-20 שניות נוספות.
להניח את הקרפ המוכן על צלחת הגשה ולהמשיך לטגן באותו האופן את יתר הקרפים. אין צורך לשמן את המחבת לפני טיגון קרפ נוסף. ניתן לערום את החביתיות בערימה אחד על השני

ריבת שזיפים אדומים



ריבת שזיפים -המתכון

:החומרים
קילו שזיפים אדומים לא קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים או לשמיניות
שש מאות עד שבע מאות גרם סוכר לבן = 3 עד 3.5 כוסות
:אופן ההכנה
שמים את השזיפים החתוכים בסיר (לכמות זו יספיק סיר בתכולה של 4 ליטר), מפזרים מעל הפרי את הסוכר. מנענעים קלות את הסיר, מכסים ומניחים למספר שעות או לכל הלילה. הסוכר יימס לגמרי על הפרי
.לערבב קלות את הפרי עם הסוכר. לבשל על להבה בינונית וללא מכסה עד תחילת הרתיחה
להעביר את הסיר ללהבה הנמוכה ביותר ולבשל כשעה עד שעה ורבע עד שהריבה מוכנה. במהלך הבישול יש לערבב את הריבה מדי פעם
.לצנן מעט את הריבה המוכנה, להעביר לצנצנות מעוקרות
.לכסות ולצנן לגמרי, לאכסן בקירור


.חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

No comments:

assets Creative Commons License