21/10/2012

* עוגות קטנות עם קארד לימון

הבטתי מוקסמת ביציורותיו של לורנצו הספרדי, איזו אומנות נפלאה עשויה על עלים גדולים, גם עלי שלכת ותהיתי מתי יגיע לכאן קצת גשם ? קרירות נעימה.. סתיו של ממש. הקוסמתי מהאיש הספרדי. אל תפספסו אף תמונה או סרטון וידאו שלו. רגע אחרי הופיעה לי בפייסבוק, צילום עוגות קטנות בטעם לימוני. זה היה בדיוק הרגע שניגשתי למעמד הירקות והפירות שבמרפסת, סופרת כמה לימונים נשארו לנו שם

.עוגות הלימון הקטנות הללו נרקחו חיש קל במטבח. מיעוט מרכיבים, כולם בהישג יד, זרזו את ההכנה
את העוגות הקטנות בחשתי בקערה אחת עם מטרף ידני. אין צורך להפעיל מיקסר בשביל זה אלא אם תכפילו כמויות לעשרים עוגות



את קארד הלימון הכנתי זמן קצר וסמוך להכנת העוגות הקטנות -הכנתי מחצית הכמות מהמתכון הקבוע שלי שהספיקה בהחלט ונותר מעט קארד, לליקוקים
:תמונות מהכנת קארד הלימון - ביצה, סוכר וזסטים של לימון


 לאחר הוספת מיץ הלימון והחמאה ובישול קצר (בטריפה ללא הפסקה) הקארד לימון מוכן וזה טעים כל כך. קארד הלימון הקרמי והצהבהב מוסף גם לתערובת העוגות וגם בכפית על כל עוגה לפני האפייה-הצילום הראשון בפוסט
את המרשם מצאתי ועיבדתי קלות (גם תוספת הקארד לימון שלי שלא נפרטה במתכון המקורי) בספרון המתכונים הנקרא סופר רעיונות מזון והתפרסם בשנת 2010 . המרשם פורסם גם באתר האוסטרלי טייסט. קבלתי 10 עוגות קטנות כקאפקייקס
.המתכון קל הכנה, התוצאה מפתיעה (קארד לימון רך באמצע) רכה וטעימה


אפשר להחליף את עטרות הנייר הרגילות (והיפות) בהן השתמשתי (נרכשו בטיול האחרון בבלגיה) בעטרות נייר גבוהות כבצילום באתר שלהם
הסיבה לכך היא שהעוגות תופחות יפה ולגובה. בתום האפייה הן ממלאות לגמרי את כל גובה עטרת הנייר. הסוכר הנבזק למעלה באופן זה מתפזר מעט לצדדים. אפשרי גם לחלק את תערובת העוגות ל- 11 יחידות ולא לעשר ולקצר מעט את זמן האפייה
גם תבנית שקעים מסיליקון או עטרות נייר עשויות סיליקון המונחות על מגש אפייה יתאימו עם הארכת זמן אפייה מסויימת

.את קארד הלימון ניתן להכין ימים ספורים מראש ולשמור במקרר או להכין באותו היום ולצנן מעט
אפשרי להכין כמות כפולה של קארד לימון ולאחסן למשך כשבוע ימים בקירור. בדקתי מספר מתכוני קארד לימון, במתכון הזה הביצה פחות מורגשת והוא מכיל כמות מופחתת של שומן מוסף

:אל תתפתו לאכול את כל הקארד לימון לפני, משהו צריך ליכנס לעוגות- 4.5 כפות קארד לערך
בצילום-תערובת העוגה כמעט מוכנה, בתוכה הקארד לימון
 
:הערה
.את הקמח הרגיל בתוספת אבקת אפיה ניתן להמיר בקמח תופח בלבד
להמרת כוס קמח רגיל בכוס קמח תופח יש להוסיף 3/4 כפית מדידה אבקת אפיה לכל 140 גרם (כוס) קמח רגיל
-
עוגות קטנות עם קארד לימון
הכמות 10 יחידות
:לקארד הלימון
הכמות : כחצי כוס קארד
שליש כוס סוכר לבן =  70 גרם
זסט או גרידה מלימון שלם או פחות לפי הטעם
ביצה גדולה
שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי = 80 מ"ל
חמישה עשר עד 20 גרם חמאה קרה

:לתערובת העוגה
שישים גרם חמאה, רכה
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
ביצה גדולה
שתי כפיות תמצית וניל איכותית
כוס קמח רגיל = 140 גרם
שלושת רבעי הכפית אבקת אפיה, מנופה
שליש כוס חלב = 80 מ"ל

:לציפוי
עשרה גרם חמאה מומסת
כפית עד 2 כפיות סוכר לבן
---
.עשר עטרות נייר רגילות (בתכולה של שליש כוס) דקות או 20 יחידות אחת בתוך השניה
תבנית 12 שקעים לאפיית מאפינס

:אופן ההכנה
:הכנת קארד לימון
.בקלחת קטנה לערבב את הסוכר, ביצה וגרידת לימון
.לטרוף הכל ולבשל על להבה נמוכה מאוד במשך  3 עד 4 דקות, לטרוף עם מטרף ידני (בתמונה) ללא הפסקה. לא להרתיח
להוסיף לקלחת את מיץ הלימון והחמאה, לערבב ולבשל על להבה נמוכה עוד כחמש דקות או עד קבלת קרם חלק וסמיך מעט. לא להרתיח. לבשל עד קבלת סימן ראשון וקל לרתיחה. להסיר מהלהבה. לצנן

:הכנת העוגות
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להניח 10 עטרות נייר בתוך שקעי התבנית. רצוי 2 עטרות בכל שקע
.במידה ואתם משתמשים בעטרות קשיחות אין צורך בכפילות עטרות/תבנית שקעים

.בקערה לטרוף משך 2 דקות את החמאה, סוכר, ביצה ווניל
.לערבב פנימה מחצית מכמות הקמח המעורב באבקת האפיה או הקמח התופח
.להוסיף לקערה  מחצית מכמות החלב, הקמח, החלב ולערבב הכול קצרות
.לבחוש לקערה 2 כפות קארד לימון
.לחלק את התערובת בין עטרות הנייר באופן שווה כ- 2 כפות בכל יחידה
.לצקת מעל כל עוגה קטנה, ככפית קארד לימון
.לאפות 15-20 דקות בתנור החם או עד שזהוב היטב
.אני אפיתי 18 דקות והשארתי 2 דקות נוספות בתנור כבוי
.להבריש את העוגות בחמאה המומסת מיד עם הוצאתן מהתנור ובעודן חמות
.לבזוק מעל מעט מהסוכר
.לצנן מעט ולהגיש
.העוגות ניתנות להקפאה
בצילום למעלה : העוגות חמות מהתנור לפני הברשתן בחמאה ובזיקת הסוכר


הבטחתי עדכון בנוגע לקארד עם ליים במקום לימון 23.10.2012
לקארד ליים השתמשתי בביצה בינונית ולא בביצה גדולה, מיץ משני ליים = 80 מ"ל וזסט מליים אחד. כל יתר החומרים ובאופן ההכנה נותרו זהים . הקארד לא ממש ירוק.. וטעים. עירבבתי את רובו בשמנת מתוקה מוקצפת וקישטתי במעט ליים.לדעתי יש לחזק את הקצפת בכמות גדולה יותר של קארד ליים. הנה תמונות

ועם הקצפת

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

Anonymous said...

שאפו על הסטייליג.
אההה וגם על העוגיות כמובן
(-: א)

assets Creative Commons License