06/07/2013

* קינוח אגסים במיץ תפוחים ויוגורט בטעם דבש וניל

אגסים במיץ תפוחים עם יוגורט דבש וניל
*קינוח מהיר - דל קלוריות - וטעים*



















       האגסים עירומים ! ..הוא אומר לי כשאני קרבה עם צלחת האגסים כשרובם כבר קלופים
?..אכן..האם גם אתה רואה את זוג האגסים החבוק שבצילום

 לסוף השבוע יש לנו קינוח אגסים
האגסים הקלופים מבושלים זמן קצר במיץ תפוחים מתובל ברום. לאחר צינון האגסים יש להגישם עם יוגורט יווני או כל יוגורט אחר מתובל בדבש ווניל
.הקינוח בעל מתיקות עדינה
האגסים במיץ התפוחים - לפני הבישול
:הא/ערות לפני שמתחילים
מיץ תפוחים- השתמשו במיץ תפוחים טהור וללא שום תוספים. מומלץ להכין מיץ תפוחים מתרכיז תפוחים טהור מדולל במים. תרכיז ניתן לרכוש בכל מרכול בבקבוקי זכוכית או פחיות בתכולה של  330 מ"ל. אל תוותרו על תוספת של רום (אמיתי) המבושל עם מיץ התפוחים. רום איכותי מוסיף טעם וריח נהדרים
אוהבים קינמון ? - הוסיפו מקל או שניים של קינמון לסיר בו נבשל את מיץ התפוחים
.סיר רחב בתכולה של 4 ליטר יתאים לבישול האגסים
יוגורט - השתמשו בכל יוגורט אהוב. חשוב שהיוגרט לא יהיה 'רזה' מדי. זה יהיה פחות טעים. יוגורט 3% שומן ומעלה יתאים
.תבלו את היוגורט בתמצית וניל או משחת וניל לפי טעמכם
אני אוהבת להשתמש (לאחרונה יותר) במשחת וניל מיובאת הנמכרת בצינצנות ומקנה לקינוחים טעם נהדר ונקודות.. וניל זעירות
המתיקו את היוגורט בדבש נוזלי לפי דרגת המתיקות שתרצו- הוסיפו את הדבש בהדרגה עד שטעים ומתוק לכם
בישול האגסים קצר יחסית - עד לריכוך וימשך כ- 20 דקות. חשוב שהאגסים ישמרו על צורתם הנאה, אל תבשלו יותר מדי
!מיץ התפוחים המתובל בו בושלו האגסים טעים מאוד לשתיה בעודו חמים או קר מהמקרר
.אני השתמשתי בקילו אגסים קשים יחסית = 10 אגסים
.להגשת כמות האגסים שבמתכון יספיק כמיכל יוגורט בתכולה של 200 מ"ל
האגסים ומטבל היוגרט טעימים להגשה קרים מהמקרר וישמרו במקרר ימים אחדים- כל אחד נתון במיכל נפרד
בצילום : האגסים בתום הבישול
אגסים מבושלים במיץ תפוחים
:החומרים
חמש כוסות מיץ תפוחים מוכן מתרכיז תפוחים טהור = 200 מ"ל תרכיז תפוחים טהור+ עוד כ- 4 כוסות מים
קילו אגסים נקיים וקלופים- להשאיר קצוות האגסים
שתי כפות רום
:לקרם היוגורט
מיכל יוגורט יווני או יוגורט אחר , ללא תוספים פחות 3% שומן
משחת וניל או תמצית וניל
דבש נוזלי לטעם
:אופן ההכנה
.לצקת את מיץ התפוחים לסיר, להביא לרתיחה
.להוסיף לסיר את האגסים, להביא שוב לרתיחה. להנמיך את הלהבה
לבשל את האגסים בסיר המכוסה על להבה מתונה כ- 20 דקות עד לריכוך - לא ריכוך לגמרי. הפכו את האגסים המתבשלים מדי פעם
.להוציא את האגסים מהמיץ ולקרר
את מיץ התפוחים לצנן/להעביר לצינצנת או מיכל הגשה/קנקן נאה. המיץ לא מצריך דילול והוא מוכן לשתייה וטעים
:הכנת קרם היוגורט
.לערבב את היוגורט עם דבש ווניל לטעם
:להגשה
.להניח אגס או שניים על צלחת קינוח. לצד האגס לצקת מהיוגורט המתובל


James Morrison - I Won't Let You Go
 

>חניתה הראל -בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

assets Creative Commons License