28/08/2013

*~~~~~~~בראוניז הכי טובים שיש~~~~~

בראוניז.  פשוט.  בראוניז.  טעימים.  מאוד
...הכל החל בקוביות החמאה והשוקולד (השוויצרי) שקרצו לי בוקר אחר השבוע
 
 למעלה: צילמתי את קוביות החמאה והשוקולד בהשראת 'ספר הבישול' של איקאה - שנת 2010
לחצו פעמיים כאן לצילום גדול

 
בראוניז קל מאוד להכין (וקל לקלקל). חשוב להשתמש במרכיבים איכותיים ולא לאפות אותם זמן רב מדי 
 
 

?פסים של שוקולד

 
בראוניז
:החומרים
מעט אבקת קקאו לאיבוק תבנית האפייה
-
מאה גרם חמאה קרה , חתוכה לקוביות
מאה גרם שוקולד עם חתיכות תפוז ושקדים (לינדט) או שוקולד ללא תוספים הרכב לפחות  60-70% מוצקי קקאו
חמישים גרם שוקולד בתוספת צ'ילי (לינדט) או שוקולד לפחות 60-70% מוצקי קקאו אחר
100 גרם (2/3 כוס) קמח לבן מנופה
כף אבקת אספרסו או אבקת נס קפה איכותי

כף אבקת קקאו, מנופה 
רבע כפית מלח
שתי ביצים גדולות
מאה ושמונים גרם סוכר לבן= כמעט כוס סוכר 
כפית תמצית וניל
--
תבנית ריבועית 20 ס"מ
--
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.למרוח את תחתית ודפנות תבנית האפייה בחמאה או שמן
.לנפות מעט אבקת קקאו על תחתית התבנית
.בקלחת להמיס את החמאה והשוקולד השבור לקוביות. לצנן מעט על השיש
.בקערית לערבב : קמח מנופה,אבקת אספרסו,מלח וכף אבקת קקאו
.בקערה בינונית לטרוף  2 דקות: הביצים והסוכר. להוסיף את תמצית הוניל
.לקפל פנימה תערובת שוקולד פושרת. לערבב קצרות
.לקפל פנימה תערובת הקמח. לערבב קצרות
.לצקת את התערובת לתבנית האפיה, ליישר
.לאפות 20-27 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים
.לצנן מעט ולחתוך ל - 16 ריבועים
 

גבריאל בלחסן- דשא


 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

assets Creative Commons License