15/11/2013

*עוגה לשבת : עוגת לינצר אוסטרית אמיתית

עוגה לשבת : עוגת לינצר אוסטרית. אמיתית

עוגת הלינצר : זו אחת מהגירסאות לעוגה הקלאסית הנקראת על שם העיר לינץ שבאוסטריה בחלק מהגירסאות עוגת הלינצר נאפית כעוגת טורט (לא גבוה) עגולה, ממולאת בשכבת ריבה אדומה ומעל פסי בצק דקיקים ישנן גם עוגיות לינצר יפות, כעוגיות ממולאות ריבה אדומה,ללא פסי הבצק. הפעם ,יש לנו גירסה של עוגת לינצר בתבנית מלבנית גדולה. סוג של חיתוכיות לינצר. אני אופה את העוגה הזו שנים רבות בתבנית האמייל הלבנה שהיתה של סבתי ותמיד תקרא כאן "התבנית של סבתא". לשמחתי, כל מאפה היוצא מאותה תבנית תמיד מוצלח
 
העוגה לפני האפייה
המשותף לכל גירסאות הלינצר: בצק פריך עשיר המכיל אגוזים/שקדים טחונים, חלמון/חלמונים וחמאה
מלית עוגת הלינצר תהיה תמיד ריבה / קונפיטורה אדומה מתותי שדה או פרי/פירות יער אדומים. השתמשתי הפעם בריבת חמוציות תוצרת שוודיה

.המאפה מקושט תמיד בפסי בצק יפים המונחים מעל הריבה האדומה שתי וערב

מובא כאן תרגום שלי מגרמנית לגירסת חיתוכיות לינצר. המתכון לקוח מחוברת בורדה ישנה מאוד. להערכתי החוברת משנות ה- 70 אצלי נותר גזיר המתכון בלבד. זוהי עוגת הילדות שלנו שאימי נהגה לאפות בקביעות. המתכון עבר עריכה והתאמה רבה כנדרש
אמא, משלוחה מהעוגה.. בקרוב אצלך
:מצאתי את המתכון הישן, הנה הוא
 
 
 בצילום: מריחת ריבת החמוציות

עוגת לינצר

Linzer Schnitten
הכמות : 24-18 יחידות בתלות בגודל הרצוי
לבצק


שלוש מאות (300) גרם קמח לבן, מנופה
כפית אבקת אפייה
מאתיים ושלושים (230) גרם חמאה, רכה ,לא רכה מדי
מאה עשרים וחמישה (125) גרם סוכר לבן
מאה עשרים וחמישה (125) גרם אגוזי מלך טחונים או שקדים טחונים
כפית קינמון טחון
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
חלמון מביצה
גדולה
שליש כוס חלב= 80 מ"ל
למלית:
כ- 200-300 גרם ריבה אדומה = ריבת תות שדה/חמוציות/פירות יער אדומים
חשוב שהריבה תהיה חלקה וללא חתיכות פרי

ביצה (קטנה) טרופה לזיגוג פסי הבצק
-
מעט אבקת סוכר, מנופה
תבנית מלבנית בגודל :24 ס"מ על 30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.למיכל מעבד מזון להכניס את הקמח. להוסיף יתר מרכיבי הבצק
.במספר פולסים לעבד לבצק אחיד
לצנן את הבצק שעתיים במקרר או חצי שעה בפריזר
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.ליטול 2/3 מכמות הבצק (כ-500 גרם). לרדד על משטח מקומח היטב למלבן בגודל תחתית התבנית
.להעביר את הבצק לנייר האפייה שבתבנית האפייה
.לחלופין, במקום לרדד את הבצק, ניתן ליטול פיסות בצק ולשטח על נייר האפייה
.למרוח את הריבה על הבצק באופן אחיד
את 1/3 הבצק הנותר, לרדד על משטח מקומח היטב. לחתוך לפסים בעובי 1.25 ס"מ
.להניח את פסי הבצק שתי וערב על הריבה
.למרוח רק את פסי הבצק בביצה הטרופה
לאפות כ 30-35 דקות בתנור החם או עד שהעוגה זהובה היטב
לחתוך/לסמן לריבועים כשהעוגה חמימה (לא חמה) או פושרת - לא ישר מהתנור
לאבק במעט באבקת סוכר

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

assets Creative Commons License