24/11/2013

**סלט - ארוחה: סלט פתיתים עשיר, צבעוני משמח וטעים, מאוד

סלט פתיתים צבעוני וחם
סלט צבעוני, עשיר, משמח ,מזין, בריא וקל הכנה. סלט – ארוחה שהוא גם  צמחוני

 

סלט פתיתים צבעוני וחם

ותודה לאמא שלי על סיעור המוחות , על התמיכה, הפרגון האין  סופי וכמובן על הרעיון לסלט הטעים והאהוב הזה. אני התחלתי עם פלפלים קלויים צבעוניים ופתיתים .. ואת המשכת מכאן הלאה.. אגב, סלט פתיתים נוסף ושונה לגמרי, פרי שיתוף פעולה זה, יפורסם בקרוב מאוד
[אפשרי להשמיט את הדלעת] .
הכמות: 4 מנות

מרכיבים:

חצי חבילת פתיתים = 250 גרם , למשל פתיתים אפויים קוסקוס "אסם" – להכין על פי הוראות יצרן

400 מ"ל מים רותחים לבישול הפתיתים

3 פלפלים גדולים = 1 פלפל אדום, 1 פלפל צהוב, 1 פלפל  ירוק כהה

1 אבוקדו בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

מיני דלעת פרוסה לפרוסות בינוניות או חתיכת דלעת (150-200 גרם ) קלופה , חתוכה לקוביות בגודל בינוני

חופן גדול ברוקולי – תפרחת בלבד, לחלוט/לבשל קצרות במים (שהירק יישאר פריך)  לסנן, להפריד/לחתוך לפרחים קטנים

1 בטטה בינונית, קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי בינוני

חופן צלפים

חופן שמיר קצוץ דק

מלח אטלנטי או מלח גס/דק

פלפל שחור גרוס טרי

שמן זית

אופציונלי: רוטב פיקנטי, מתכון למטה

כלים: תבנית אפייה גדולה (של התנור) מרופדת בנייר אפייה- להבריש את הנייר במעט שמן זית

קערת הגשה גדולה

אופן ההכנה:

מחממים תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות.

חוצים את שלושת הפלפלים לאורכם. מרחיקים גלעינים. מניחים את החצאים כשהצד החתוך כלפי מטה על נייר האפייה. מברישים במעט שמן זית.

מסדרים בתבנית גם את פרוסות הבטטה ופרוסות/קוביות הדלעת. מברישים בשמן זית.

מפזרים על הירקות מעט מלח אטלנטי. אופים בתנור החם 35-40 דקות עד שהירקות מתרככים.

בינתיים מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן:

בסיר בינוני (4 ליטר) מחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים מעט בבחישה.

מוסיפים 2 כוסות = 400 מ"ל מים רותחים, מלח ופלפל שחור.

לכסות חלקית את הסיר. לבשל על להבה קטנה משך 6 דקות, לבחוש מדי פעם. לכבות את הלהבה ולכסות את הסיר לדקות אחדות.

קולפים את הפלפלים מקליפתם הדקה, חותכים לרצועות דקות.

את פרוסות הבטטה חותכים לחצאים או רבעים. את פרוסות הדלעת הקטנה קולפים וחותכים גס.

סידור הסלט:

בקערה או צלחת גדולה עורמים את הפתיתים, מוסיפים את כל יתר החומרים:

רצועות הפלפלים, קוביות אבוקדו, בטטה, דלעת, פרחי ברוקולי וצלפים.

מפזרים מעל שמיר קצוץ, מלח לטעם ושמן זית. מערבבים הכל.

ניתן לתבל במיץ לימון סחוט טרי ורוטב פיקנטי לטעם.

 
 
רוטב פיקנטי

מרכיבים:

6 פלפלי צ'ילי אדומים טריים

חתיכת שורש ג'ינג'ר באורך 3 ס"מ לקצוץ גס– ככף

4 שיני שום קלופות וקצוצות

50 מ"ל מים

2 כפיות מלח דק

5 כפות סוכר לבן

3-4 כפות מיץ לימון

ההכנה:
חוצים את פלפלי הצ'ילי (ניתן להסיר גלעינים, - לא חובה) חותכים כל פלפל ל- 4 חתיכות.

שמים את הפלפלים  במעבד מזון עם כל יתר החומרים .

מעבדים עד קבלת רוטב חלק ואדום.

מעבירים לצנצנת, שומרים במקרר.

 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

assets Creative Commons License