19/06/2014

**מתכון למקלות מלוחים בקלי קלות

את מקלוני הלחם הללו לשתי ידנית, בקערה רגילה. הבצק מתאחד במהירות והכמויות מדוייקות להפליא.  מקלוני לחם מלוחים, המוכנים מיד ומצופים בשומשום או פרג או מיני תבלינים שאתם אוהבים. ממש כייף להכין !. את המתכון מצאתי בקופסת מתכונים ישנה, בבית. בתחתית הדף מודפס: קורס יסודות הבישול- מחזור ספטמבר 2008, תפריט מבחן מעשי


בשני הצילומים שלמעלה: המקלונים לפני האפייה
ערכתי שינויים במתכון המקורי: לא הוספתי לבצק 2 גרם אניס, גם לא 3 גרם קצח (ולא מחלב-לא צויינה הכמות). הצעת ההגשה במקור: להגיש לצד מרק או לכרסם בהנאה, גם ככה



מקלות מלוחים
הכמות: 18 יחידות
:מרכיבים
מאה גרם חמאה, רכה
חמישה עשר מ"ל שמן זית
שבעים וחמישה מ"ל מים פושרים
מאתים וחמישים גרם קמח, מנופה
שישה גרם (שמתי 2 כפיות שמרים יבשים) שמרים יבשים
שבעה גרם מלח, שמתי כפית מלח דק

:לקישוט
ביצה טרופה
שומשום (שמתי שומשום חום), גרגירי פרג שלם
-
תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
.מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערת מיקסר, או ידנית, מערבבים חמאה,שמן ומים
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, השמרים היבשים ומלח(ותבלינים אם מוסיפים). מוסיפים בבת אחת לקערת המיקסר. לשים קצרות לקבלת כדור בצק
.מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים. כל כדור מחלקים ל- 6 פיסות שוות במשקל 25 גרם
מכל פיסת בצק יוצרים 'נקניק' באורך 15 ס"מ. הבצק 'מתגלגל' בקלות על משטח או קרש עץ ללא צורך בקמח נוסף
.טובלים כל מקלון בביצה טרופה
.טובלים כעת בשומשום/פרג או תערובת תבלינים/פיצוחים
.מניחים את כל המקלונים בתבנית אחת, במרחקים לא גדולים
כשהכול מוכן, ממתינים כ- 10 דקות, ואז מכניסים לתנור החם לאפייה של כ-30 דקות, עד להזהבה טובה
.מעבירים לרשת לצינון או אוכלים חמים
:הצעת גיוון שלנו
.גלגלו את המקלות בזעתר



50 Courses in 60 Seconds - Modernist Cuisine Welcomes Ferran Adrià



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

No comments:

assets Creative Commons License