14/10/2014

**לחם (דאבל) תירס מופלא, ויש גם מתכון של מסעדת גריל אמריקאית

תארו לעצמכם, על פרוסה מלחם התירס הזה גובים במסעדת הגריל האמריקאית 5 דולר !. ובעצם, אני לא יודעת מה עוד צריך להגיש כתוספת לפרוסת ענק (חמה!) מלחם הדאבל תירס (הסבר עוד רגע) הנפלא הזה, מלבד.. פרטנר נחמד במיוחד, ממש ליד
.התחשק לומר לו שיעזוב הכול עכשיו ומיד ויבוא, אני שומרת לו (גם) פרוסה מלחם התירס הזה
 
 
את לחם התירס הזה מכינים ומגישים במסעדת הגריל "איסט קוסט גריל" [קישור] הממוקמת בקיימברידג' שבמסצ'וסטס. משם בעצם למדתי להכין את המתכון. הצלחתי להפחית מכמות הסוכר שבמתכון המסעדה וגם למדוד את כמות התירס הטרי, בצורה נוחה ונגישה. לא, לא ספרתי גרגירים, תודה ששאלתם
 
 
לחם התירס הזה, מורכב יחסית ממעט מרכיבים כשרובם מצויים בכל בית מרבית הזמן והוא קל וכייפי להכנה. ולמה דאבל תירס ? מכיון שהלחם מורכב מקמח תירס וגם גרגירי תירס טריים או קפואים. התירס הטרי/הקפוא אינו מצריך בישול מוקדם ומתרכך לגמרי בזמן האפייה
 
 
את הלחם מכינים בקלות בשתי קערות וערבוב (קל) ידני. הלחם נאפה במחבת ולא בתבנית אפייה !. הטריק כאן פשוט: מחממים מחבת ברזל כבדה (שאינה מכילה ידיות או אביזרי פלסטיק/שאינם עמידים בחום תנור בינוני) בתנור. המחבת תהיה ריקה אך משומנת קלות בשמן צמחי
 
 
כשתערובת הלחם מוכנה, על ידי איחוד שתי קערות המרכיבים (יבשים+רטובים), מוציאים את המחבת החמה (בזהירות! עם מגבת עבה) מהתנור, יוצקים לתוכה את התערובת ומחזירים לתנור לאפייה. מיד לאחר היציקה למחבת, התערובת רוחשת ומתחילה להאפות וזה מראה יפה בהחלט
 
הלחם תופח מהר ונאפה יפה. זמן האפייה במסעדה היה שעה עגולה. במחבת ובתנור שלי, הספיקו 35 דקות בלבד. שימו לב לזמני האפייה אצלכם, זה ישתנה בהתאם לסוג/חומר ממנו עשוי המחבת וגם התנור. הלחם מוכן כשהוא זהוב כהה וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש
 
 
מוציאים את המחבת בזהירות כשמגבת מלופפת סביב הידית החמה. מניחים על הגז או על שיש עמיד בחום לכמה דקות. בזמן הזה אפשר להתמוגג 'כמה יפה הלחם שלי !' (והוא באמת כזה) בעת שהוא יתקרר טיפה ובאופן זה יקל לפרוס ממנו משולשים
 
 
לחם תירס אפוי במחבת
הכמות:8 מנות גדולות

מחממים תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות. מורחים במעט שמן צימחי (לא שמן זית) מחבת ברזל  בקוטר 22 או 23 ס"מ- לא מחבת טפלון. קל יהיה (ולא חובה) במידה ולמחבת יש ידית קצרה או ארוכה
:מכניסים את המחבת הריקה לתנור האפייה ומחממים. בינתיים מכינים את תערובת לחם התירס
:בקערה אחת גדולה מערבבים
שתי כוסות קמח לבן רגיל (280 גרם) מנופה
כוס קמח תירס - לא קמח תירס דק או אינסטנט, מומלץ להשתמש בקמח תירס יבוא מאטיליה
חצי כוס סוכר לבן (100 גרם), במקור 150 גרם
חצי כפית מלח דק
כף אבקת אפייה מנופה= שקיק של 10 גרם
 
:בקערה שנייה טורפים
.להתחיל בטריפת הביצים. להוסיף מרכיב אחר מרכיב. לבחוש קלות לאחר הוספת כל אחד
שתי ביצים גדולות
כוס וחצי חלב = 360 מ"ל
כף וחצי שמן רגיל - לא שמן זית
-
:לצקת את קערת המרכיבים הרטובים לתוך קערת הקמחים, לבחוש מעט. להוסיף
חמישים גרם חמאה מומסת פושרת
שתי כוסות גרגירי תירס טריים (או קפואים)- במידה (מומלץ) להשתמש בקלחי תירס טרי- לקחת 2 קלחים במשקל כ-200 גרם, ללא הקליפה ,לחתוך את גרעיני התירס בעזרת סכין חדה
 
.לערבב קצרות הכול יחד
.בזהירות ובעזרת מגבת, להוציא את המחבת החמה מהתנור
.לצקת לתוכה את התערובת, לנער קלות
להחזיר לתנור ולאפות 35-45 דקות (או יותר) עד שהלחם תפח, הוא זהוב היטב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש
 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

1 comment:

רועי לביא said...

נשמע מעניין וטעים.. תודה

assets Creative Commons License