04/03/2015

*פאי "חלף עם הרוח" - מרנג, מוס לימון וקצפת

פאי "חלף עם הרוח"- מרנג, מוס לימון וקצפת


פאי חלומי המורכב מ- 3 שכבות: שכבת מרנג פריכה, מוס לימוני ומעל הכול קצפת ממותקת קלות
הפאי זכה אצלנו השבוע להצלחה אדירה. מתי את מפרסמת את המתכון נשאלתי שוב ושוב, אז הנה הוא



מתכון משנות ה- 50, מעובד ומתורגם מהחוברת "המתכונים האבודים" של
Cook's Country
פאי "חלף עם הרוח"
הכמות: 8 מנות

מרכיבים:
4 ביצים L, בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 כפית אבקת קרם אוף טרטר מנופה או חצי כפית חומץ בהיר או חומץ תפוחים
3/4 כפית מלח דק
1 1/2 כוסות סוכר לבן = 300 גרם סה"כ
1 כף גרידת לימון + מעט גרידה לקישוט
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כוסות שמנת מתוקה 38% = 2 מארזים של 250 מ"ל כל אחד- (אין צורך בשמנת מתוקה עמידה)
תבנית פאי עגולה בקוטר 22/23 ס"מ עם שוליים מוגבהים, רצוי לרפד את התבנית בנייר אפייה : לגזור מגיליון נייר אפייה עיגול שיכסה תחתית ודפנות התבנית.
אופן ההכנה:
הכנת שכבת המרנג:
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 150 מעלות. לדאוג שרשת התנור תהיה במרכז התנור. שכבת התחתית (הקצף) תאפה במרכז התנור.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה לשים את החלבונים. חשוב שקערת ההקצפה תהיה נקייה והחלבונים לא קרים. (רצוי להוציא את הביצים יום לפני ההכנה מהמקרר ולהניח בקערית על השיש), לפני הכנת הפאי להפריד את החלבונים והחלמונים לשתי קערות נפרדות. את החלמונים לשמור מכוסים  בקערה (בקיץ במקרר) עד להכנת המוס הלימוני.
מעל החלבונים לפזר חצי כפית מלח דק. להתחיל להקציף, לפזר מעל את אבקת הקרם אוף טרטר המנופה או מעט החומץ ולהקציף דקה במהירות בינונית נמוכה.
להגביר את מהירות המיקסר ולהמשיך להקציף לקבלת קצף רך במשך 2-3 דקות.
בזמן שהמיקסר עובד, להוסיף בהדרגה (זילוף עדין) כוס סוכר (מכמות הסוכר הכוללת), להמשיך להקציף עד שמתקבל קצף מוצק ומבריק 3-6 דקות.
למרוח את הקצף על נייר האפייה שבתבנית (או ישירות על תבנית פאי משומנת). ליצור שולי קצף עד גובה שולי התבנית, ליישר את הקצף יפה בתבנית.
לאפות בתנור המחומם כשעה עד שהקצף זהוב חום. הקצף תופח יפה בזמן האפייה. לכבות את התנור. להשאיר את התבנית עם הקצף בתנור המכובה למשך 3 שעות. בזמן שהקצף מתקרר בתנור, הוא נסדק בחלקו וצונח מעט, זה בסדר.
להוציא את התבנית מהתנור , להניח על השיש לעוד 30 דקות.
בינתיים להכין את קארד הלימון לשכבת המוס לימון:
בקערה בינונית לטרוף מעט ידנית את החלמונים. להוסיף את גרידת הלימון, מיץ הלימון ,רבע כפית מלח דק וחצי כוס סוכר נותרת.
להעביר לקלחת או סיר קטן. לחמם על להבה בינונית נמוכה. להמשיך לטרוף את הקרם (לטרוף ללא הפסקה) , לבשל עד שהתערובת מתעבה מעט, (קרובה לרתיחה אבל אין להרתיח אחרת תתקבל חביתה) ), משך כ- 5 דקות. להעביר את קרם הלימון דרך מסננת צפופה בכדי שיהיה חלק לגמרי. לאחסן את הקרם במקרר כשעה.
הכנת מוס הלימון והרכבת העוגה:
להקציף את 2 מארזי השמנת מתוקה (עם טיפונת סוכר) במיקסר עם בלון הקצפה במהירות בינונית נמוכה לקבלת קצף רך, כדקה.
להגביר מהירות המיקסר ולהמשיך להקציף לקצפת מוצקה יותר- 2-3 דקות נוספות.
לקפל מחצית מכמות הקצפת בהדרגה לתוך קרם הלימון- בהתחלה להוסיף כפות אחדות מהקצפת לקרם הלימוני, לקפל בעדינות, להוסיף יתרת הקצפת לקבל מוס אחיד וחלק בצבע צהבהב.
למרוח את מוס הלימון על שכבת המרנג המוכנה שבתבנית וליישר.
מעל הקרם למרוח מחצית שנייה(יתרת)  של הקצפת. אפשר לקשט כעת בגרידת לימון.
לאחסן את הפאי במקרר לשעה או עדיף ללילה לפני ההגשה.
:תמונות משלבי ההכנה
:שכבת המרנג לפני האפייה
 
:שכבת המרנג האפויה והצוננת, מעל מוס הלימון


עדכון 30.12.2015 
ליאור, האופה המוכשרת מראש פינה, אפתה את הפאי חלף עם הרוח. לשמחתי, ליאור שיתפה בתמונה שלה. אז קודם כל ליאור, תודה וכל הכבוד, אני שמחה שהכנת ויצא מוצלח כל כך. הנה הצילום של ליאור

צילום: ליאור מראש פינה
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License