09 May 2015

*קרקר את קרקר שיפון - מתכון קל ונפלא מ- 5 מרכיבים בלבד

 נחמד להגיש (וגם למסור מתנה) את הקרקרים החדשים הללו בשקיות נייר חומות ויפות. החבר'ה שלי, הטועמים הראשונים לכל דבר חדש, ביקשו (יפה) שאפרסם מהר את המתכון הזה, כי הוא מצויין. קרקרים כייף להכין בבית, ואלו שלנו גם עם קמח שיפון מלא- ממכרים


המתכון קל הכנה ומכיל חמישה מרכיבים (כולל המלח). את הבצק נכין במעבד מזון (או ידנית). נרדד את הבצק דק, נחתוך לקרקרים ונשגר מיד לתנור
רעיון שאני מאמצת לאחרונה יותר ויותר המסייע לי בניפוי קמח יעיל ומהיר: אני מנפה קמחים בנפה רגילה עגולה וצפופה. פעם נהגתי לנפות קמח לתוך קערה, היום אני מנפה את הקמחים על נייר אפייה פרוס על השיש. בעזרת הנייר המקופל מעט ניתן להוסיף את הקמחים המנופים בקלות לתוך קערת מיקסר/מעבד מזון או קערה גדולה בתוכה אתם מתכוונים ללוש את הבצק. ניפוי הקמח ירחיק מזיקים במידה וישנם וגם יאוורר את הקמח. גיליון נייר האפייה בו ניפיתם את הקמח, ישמש כמובן גם לאפייה לאחר ניעור קל
למתכון זה השתמשתי בקמח מיוחד ללחם ובקמח שיפון מלא ואורגני. רצוי להחזיק את הקמחים (במיוחד בקיץ) במקרר ולהוציאם זמן מסויים לפני האפייה. הבצק המתקבל נוח מאוד לרידוד ובמידה ותרדדו אותו על משטח סיליקון, לא יהיה צורך להוסיף קמח נוסף

את הבצק נחלק ל- 4 חלקים ונאפה בסבבים על אותו נייר אפייה ובאותה תבנית גדולה ושטוחה. חשוב לדקור את הבצק המרודד במזלג, דבר שמלבד יופי, ימנע מהקרקר לתפוח וישמור על פריכות רבה
האפייה קצרה ותמשך דקות ספורות. הפעילו את תוכנית הטורבו בדקות האפייה האחרונות לקבלת קרקר פריך
את הקרקרים הגשתי עם ממרח שעועית לבנה לצד בצל כבוש בסומק - ממש צמד חמד הקרקר הפריך והממרח הקרמי, ההולכים היטב יחדיו
הקרקרים טעימים כנשנוש, לצד חמאה טובה/גבינות וגם מפוררים לתוך מרק. לגיוון, חיתכו את הבצק למקלונים דקים והגישו עם ממרח או מטבל
קרקר שיפון
הכמות: כ- 60 קרקרים
:מרכיבים
מאתיים וחמישים (250) גרם קמח מיוחד ללחם, מנופה
מאתיים (200) גרם קמח שיפון מלא, מנופה
כפית אחת מלח דק
מאה (100) גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
מאתיים (200) מ"ל חלב קר
- -
תבנית גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום גבוה 230 מעלות
.בקערת מעבד מזון עם להב פלדה או בקערה ידנית, לערבב את הקמחים המנופים עם המלח
.להוסיף את קוביות החמאה, לערבב לקבלת תערובת פירורית עדינה ואחידה
בהדרגה לצקת לקערה את החלב. לערבב הכול יחד לקבלת כדור בצק. במידה והבצק אינו מתאחד מיד, יש להעבירו למשטח רידוד (לא מקומח) ולאחד לכדור בצק
.לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים
לרדד חלק ראשון של הבצק דק מאוד על משטח מקומח קלות (את יתר חלקי הבצק יש לשמור מכוסים). לחתוך לכ- 16 ריבועים. קל לעשות את החיתוך בעזרת גלגלת משוננת או סכין
לדקור כל קרקר במזלג במספר מקומות. להעביר את הקרקרים במרחקים קטנים מאוד זה מזה לנייר האפייה שבתבנית
לאפות 5-7 דקות בתנור החם עד שהקרקרים מתחילים להשחים מעט. (העזרו הטורבו לקראת תום האפייה) הזהרו מאפיית יתר
.להעביר את הקרקרים לרשת לצינון. לאפות באופן זה את כל יתר חלקי הבצק
?איך שומרים ולכמה זמן
.הקרקרים ישמרו במיכל אטום מספר שבועות

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
 

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License