04/03/2018

מתכון מושלם לקארד לימון The Perfect Lemon Curd


חדש** קארד לימון

זוהי קריאה לכל חובבי הלימונים והמעדנים (ואתם, אתם שאוהבים לפנק במתנות קטנות מהמטבח) - רשמו מתכון לקארד (קרם לימון) . הקרם הזה שונה וטעים יותר מכל אלו שכבר הכרתם. חמצמצות במידה, קרמי, קל הכנה והטעם נהדר





הערות לפני שמתחילים
את המתכון למדתי לאחרונה מאינה גרטן (הרוזנת היחפה). כהרגלי, ערכתי בו שינויים. אציין את השינויים בגוף המתכון
השתמשתי בביצים בגודל מדיום חומות קליפה (מתוצרת רמות השבים),  בהם היו חלמונים כתמתמים, דבר שתרם לצבעו היפה של לקרם. שימוש בביצים קטנות יותר הצריך ביצה נוספת. גם ביצים רגילות (ולא חומות קליפה) יניבו קרם בעל צבע צהוב יפה
מומלץ להשתמש בלימונים לא מרוססים (למזלי, יש לי אספקה קבועה של כאלו יישר מהעץ) ממש נהדרים
בישלתי את הקרם עד סף רתיחה, כלומר הקרם התחיל לבעבע קלות ואז כיביתי
קארד לימון נשמר במקרר כשבוע ימים וטעים לאכילה עם כפית, על מגוון קינוחים או מעורבב עם קצפת, כסוג של מוס לימון
.הפחתתי מעט מכמות הסוכר, לטעמי כך זה מדוייק
טיפ שאף אחד לא יגלה לכם - סננו את הקרם המוכן דרך מסננת דקיקה ! ורק אז העבירו לצינצנות ושמרו במקרר. הקרם מסמיך עוד לאחר קרור של לילה
.אופן ההכנה כאן מעניין. חשוב להשתמש בכוסות וכפיות מדידה
קארד לימון

 שלושה לימונים בגודל בינוני, נקיים ויבשים
כוס ועוד שליש הכוס סוכר לבן = 266 גרם במקור 1.5 כוסות= 300 גרם
מאה ועשרה גרם (110) חמאה רכה איכותית
חמש ביצים בגודל מדיום או 4 ביצים אקסטרא לארג' ככה במקור
 חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
 שמינית כפית מלח דק
---
סיר בישול 2 ליטר בעל תחתית עבה 
----
:ההכנה
.בעזרת זסטר לגרד את הקליפה הצהובה בלבד מכל הלימונים
לשים את כל הזסטים במעבד מזון (עם להב פלדה) להוסיף את כל כמות הסוכר
.לעבד בפולסים עד שהזסטים טחונים דק, (אווי) כמה שהריח נהדר ח
.בקערה בינונית להקרים את החמאה הרכה עם הסוכר וגרידת הלימון
להוסיף את הביצים, אחת אחרי השנייה (לא בבת אחת), להקציף במזלג (או מקצף ידני) לאחר הוספת כל ביצה
.לטרוף פנימה את מיץ הלימון והמלח
להעביר הכול לסיר ולבשל על להבה נמוכה 10-11 דקות (למדוד זמן מרגע שהסיר על האש). לבחוש בכף עץ משך כל זמן הבישול
.הקרם יסמיך מעט לפני סף הרתיחה
.להעביר את הקרם דרך מסננת דקה
.(לצקת לצינצנות (תתקבל כמות של כ- 3 כוסות
.לשמור במקרר




!וכאן, חגיגת פיצה


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2018 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License