25/05/2016

*שוקי ולואיזה מכינים פלאפל ישראלי במלבורן, אוסטרליה


פלאפל ישראלי באוסטרליה

.!!פיתות תפוחות, חומוס חם, חמוצים נוסח ישראל ופלאפלים זהובים.. הצילומים הללו פתחו לי את התיאבון הבוקר ואני כבר רעבה
שוקי רוזנבוים ולואיזה אלן הכינו פלאפל שנים בשווקי איכרים באוסטרליה הרחוקה. פעמיים ביום הם טחנו את גרגירי החומוס (שמגדל אביה) יחד עם בצל, שום ותבלינים. התערובת מוכנסת ל'מכונת פלאפל' שנשלחה לשוקי הישר ממשפחתו בישראל ואז מטוגנת ומוכנסת חיש קל לפיתה טרייה וחמה (בנוסח ישראלי) יחד עם טחינה וחמוצים
שוקי ולואיזה הם חברים חובבי אוכל מזרח תיכוני. שניהם יודעים שאין 'חדשנות' בכל העניין אבל להם יש פלאפל סופר טרי וטעים. שוקי גדל בישראל על אוכל מזרח תיכוני שבושל על ידי אמו. לואיזה גדלה בחווה בא גידלו בעיקר חיטה וחומוס
בשנת 2013, החליט הצמד לאחד כוחות, ולהכין ממרח חומוס אותו מכרו בשווקים ברחבי מלבורן. חומוס שגדל בחווה ומתכונים מבית אמא מישראל יחד עם ממרח חצילים, הריסה ומטבלים מזרח תיכוניים נוספים. הסחורה נחטפה במהירות, שעתיים לאחר העמדת הדוכנים לא נותר דבר
:מקום ההסעדה שלהם נקרא
Very Good Falafel
במסעדה יש מטבח פתוח, על הקירות מדפי ספרים הכוללים ספרי בישול גם בעברית ונוספים של אוכל לבנוני ומזרח תיכוני, צינצנות תבלינים ואווירה ביתית. המקום מציע גם מגוון סלטים טריים :גזר עם רימונים, ארטישוק, דלעת, תרד וגבינה.הלימונדה מוגשת עם מיץ לימון טרי ונענע, מנת החומוס תהיה חמה עם שפע גרגירי חומוס, פפריקה ופיתות חמות בצד
?!ואני שואלת... מתי גם בישראל


הבלוג גם עם מתכונים, טוויטר עם צילומים מעוררי תיאבון

22/05/2016

*מתכון לעוגיות מלוחות עם אנשובי, צנוברים וגבינה, נהדר

!!יש אנשובי.. צנוברים.. וגבינה בעוגייה שלי וכמה זה טעים

קבלתי שקית קטנה עם צנוברים בקליפתם..והם, שחומים ויפים כל כך. ישבתי ופיצחתי אותם אחד אחד.. בעזרת פטיש.. הרי קליפתם נוקשה ואני רוצה להכין מהם עוגיות עם צנוברים

בצילום: מימין -שקית הצנוברים עדיין בקליפתם, באמצע- צנוברים קלופים, משמאל - העוגיות האפויות
נתחיל פעם נוספת ... קיבלתי שקית קטנה של צנוברים בקליפתם, אכן, לא שיעמם לי ולא פיצחתי אותם מקליפתם הקשה (מאוד) אחד אחד. החבר'ה שלי התענגו על עוגיות הצנוברים המלוחות הללו (המכילות גם אנשובי וגבינה קשה), מכאן, שהצנוברים השלמים בקליפתם נועדו לצילום הדוגמנות שברשומה. מלאכת הפיצוח של כל צנובר לא פשוטה (הקליפה קשיחה לגמרי) ולכן אין פלא שמחירם בשווקים כה גבוה. קרוב ל- 30 שקל למאה גרם (!!) צנוברים במרכול הקרוב לבית, יתכן שתמצאו צנוברים בתפזורת זולים משהו
את העוגיות המלוחות הללו קל מאוד להכין- מערבבים ידנית את כל המרכיבים, יוצרים גליל בצק ומניחים בפריזר לדקות אחדות עד שתנור האפייה מתחמם. פורסים לפרוסות ואופים כעשרים דקות בתנור החם, זה הכול
:מילה על המרכיבים

11/05/2016

**~~~עוגיות ענק עם שוקולד לבן, קוקוס ושקדים, נהדר~~~~

 חדש * עוגיות שוקולד לבן, קוקוס ושקדים * חדש

.?..אמא"..  שואל במפתיע הבן הגדול שלי, מה זה הכתום הזה בעוגיות האנשובי הנהדרות"
ה'ילד' רק שמע שיש עוגיות מלוחות חדשות עם אנשובי, גבינה קשה וצנוברים וקפץ לקחת עימו דרומה את כל מה שנשאר בצינצנת ועוד צינצנת... לא להאמין.. הוא לא השאיר בבית אפילו עוגיה אחת.. (מלבד זו שהחבאתי במטבח, כי צריך לצלמה כדוגמנית ולהעלות רשומה חדשה וטעימה בשבילכם). אני מניחה שהעוגיות שכבר אצלו, נאכלו כבוטנים...לבריאות בן שלי !, אמא כבר קנתה הרבה אנשובי, לנגלה הבאה. היום אני מבקשת לספר לכם על עוגיות חדשות ומתוקות דווקא. כמה כייף, התאהבנו בהן לגמרי. העוגיות גדולות, פריכות במידה עם טעם משולש- שוקולד לבן, קוקוס (לא דומיננטי) ושקדים שלמים קצוצים גס . מומלץ להשתמש בחמאה מאיכות טובה (כזו צהובה מיבוא) ושקדים טובים. קליתי את השקדים שלי (שעקב מחסור מסויים בשווקים בשקדים טובים..) נקנו דווקא בתפזורת
?מה בעוגיות החדשות שלי
מערבבים את כל המרכיבים (מלבד השקדים) בקערה אחת, מגלגלים לכדורים ואופים דקות ספורות בתנור, רוצו להכין את העוגיות הגדולות(אקסטרא לארג' תרתי) הללו, גם אתם תתאהבו בהן

'למעלה- עשרים עוגיות בגודל אקסטרא לארג
עוגיות שוקולד לבן, קוקוס ושקדים 
הכמות: 20 עוגיות גדולות
:מרכיבים
מאה (100) גרם שוקולד לבן
ארבעים עד 50 גרם שקדים שלמים עם קליפתם הדקה החומה
מאתיים (200) גרם קמח לבן, מנופה
חמישים (50) גרם קוקוס
כפית אחת אבקת אפייה, מנופה
מאתיים (200) גרם חמאה רכה בקוביות גדולות
חצי כוס סוכר לבן ,פחות כף
קורט מלח דק
--
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה

05/05/2016

**דברים יפים ומאפה חדש של בצל ושמנת חמוצה

1.
עוגיות מעוצבות
. הולי פוקס היא מעצבת גרפית תושבת לוס אנג'לס
.הולי איחדה את 3 האהבות שלה- לצבעים, אפייה ועיצוב גרפי לכדי עוגיות מושלמות ואכילות
 
מקור: האינסטגרם של הולי
 2.
artful desperado
:האינסטגרם של גבריאל סטייליסט וצלם קנדי

Gabriel Cabrera

 
מקור
3.  
מאפה בצל ושמנת חמוצה
מאפה קל הכנה וטעים ביותר. מכינים בצק פריך, משטחים אותו בידיים לתוך התבנית ומאחסנים במקרר בזמן הכנת המלית. למלית, מזהיבים בצל במחבת ומערבבים אותו עם שמנת חמוצה, ביצים וגבינה קשה. המאפה נהדר כשהוא חם או מחומם. רוצו להכין ! רכשו 2 מארזי שמנת חמוצה 15%. הורידו כף וחצי מהשמנת לבצק והיתר השתמשו למילוי. צילום המנה, בקרוב
:מרכיבים
:לבצק
מאתים וחמישים (250) גרם קמח לבן רגיל, מנופה
שלושת רבעי כפית מלח דק
מאה וחמישים (150) גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
ביצה גדולה
כף וחצי שמנת חמוצה 15%

02/05/2016

**עוגיות טחינה שוקולד ודברים יפים במיוחד

1.
עוגיות שוקולד וטחינה
ג'וליה מוסקין (מהניו יורק טיימס) כתבה על עוגיות משובצות בחתיכות שוקולד ומתובלות בטחינה ומלח (!). היא מאזכרת את השפית דניאלה אורון שגדלה בניו ג'רסי, משפחתה של השפית נהגה לזלף טחינה על גלידת הוניל, למרוח חלווה על טוסט. תוספת טחינה מוסיפה טעם אגוזי ומעניין. מתכון העוגיות הזה שמקורו בשפעת אורון יניב עוגיות מיוחדות. דאגו להכין את בצק העוגיות מראש מכיוון שהוא מצריך קירור ואל תאפו אותן יותר מדי. הוציאו מהתנור בעודן מעט רכות
כהרגלי הטוב, ערכתי שינויים במתכון המקורי- יצרתי כמות כפולה של עוגיות, הפחתתי מכמות הסוכר, הורדתי 100 גרם שוקולד (השתמשתי בשוקולד 70% קצוץ), הפחתתי מעט מלח וברגע האחרון... (זה לא תוכנן) נשכח ממני זריית המלח על העוגיות החמות האפויות. המלצה: העוגיה החמה ממש מהתנור תשתלב נהדר עם גלידת וניל, את זה אתם חייבים לנסות
 
 
הכמות: כ 24 עוגיות
:מרכיבים
מאה גרם חמאה רכה
חצי כוס (120 מ"ל) טחינה גולמית
כוס סוכר לבן פחות 2 כפות
ביצה גדולה בטמפרטורת החדר
חלמון מביצה גדולה בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל
כוס +2 כפות (150 גרם) קמח לבן רגיל
חצי כפית אבקת סודה לשתיה, מנופה
חצי כפית אבקת אפיה, מנופה
חצי כפית (או כמעט כפית) מלח דק
מאה וחמישים (150) גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס. במקור:230 גרם
--
מעט מלח גס/שבבי מלח לזרייה על העוגיות החמות
:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר במהירות בינונית, להקרים משך 5 דקות את החמאה, הטחינה והסוכר
.להוסיף את הביצה, החלמון והוניל. להמשיך להקציף 5 דקות נוספות
.בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה. להוסיף את המלח ולערבב
.להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את תערובת הקמח, לבחוש מעט רק עד שכל הקמח נבלע
.לבחוש פנימה את השוקולד הקצוץ או השוקולד צ'יפס
יתקבל בצק רך. לצנן את הבצק במקרר למשך כ 12 שעות, כך תקבלו עוגיות רכות. אני ציננתי בפריזר עד להתגבשות הבצק
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך- 160 מעלות
.לרפד תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה
בעזרת כף ליטול כמות מבצק העוגיות. ליצירת עוגיות גדולות- ליצור 12-18 כדורים. לעוגיות כמו שלי, קטנות יותר ליצור כ- 24 כדורי בצק
להניח את הכדורים בתבנית במרחקים גדולים אחד מהשני. בתבנית אחת גדולה יכנסו 16 כדורי בצק. מומלץ לאפות בשני סבבים
עוגיות גדולות יש לאפות 13-16 דקות. עוגיות קטנות יותר לאפות כ- 12 דקות. להוציא את העוגיות מהתנור כשהן זהובות ושוליהן עדיין בהירים
לבזוק על העוגיות החמות מיד מעט מלח (לא חובה) . לצנן את העוגיות היטב על רשת לפני אחסון בצנצנת אטומה

2.
צלם השנה בתחום המזון 
:שם התחרות
Pink Lady Food Photographer of the Year competition
:הזוכה הצלם הבריטי
Mark Benham
קרדיט-  Mark Benham
Flour Frenzy by Mark Benham (UK) - overall winner of the Pink Lady Food Photographer of the Year 2016, and winner of the The Philip Harben Award for Food in Action category.
http://www.bbc.com/news/magazine-36074328
אופה, היוצר מערבולות קמח גבוהות סביבו, בזמן שהוא לש בצק לחם- זהו הצילום הזוכה בתחרות צילומי מזון שנערכה לאחרונה. הצילום הזוכה צולם על ידי הצלם מארק בנהם. יושב ראש חבר השופטים ג'י ריינר ציין
"It's a scene that gives you the smell of the bakery before the ovens are turned on."
! ג'י וכל השופטים שאיתו הכריעו פה אחד, זוהי התמונה הזוכה 
.הצילומים נבחנו בשני מובנים עיקריים, האם הם עוסקים במזון ומהו הסיפור העומד מאחוריהם
כל הצילומים הזוכים בכל הקטגוריות- כאן

01/05/2016

*ריבת שסק וארבעה דברים יפים במיוחד

1.
אומנות ממסטיקים

:הצלם הניו יורקי סם קפלן בסדרת צילומים חדשה הנקראת
Unwrapped
.המסטיקים (ללא העטיפה) משמשים כ 'אבני בניין' ליצירת מבנים צבעוניים ויחודיים
2.
'שייק 'מרובע

ריבת שסק
אח'שלי הביא הרבה (מאוד) שסק מהעץ בגינה. מה עושים עם כמות שכזו?.. לאחר זלילה .. החלטתי להכין ריבה. אני מודה, יש בתהליך הרבה פצ'קריי. ויתרתי על קילוף השסק. התקבלה כמות גדולה של ריבה טעימה
את המתכון מצאתי ברשת והוא של ד"ר אלי לנדאו ז"ל.המקור מכאן
:מרכיבים
שסק בשל
סוכר
 
: אופן ההכנה
קולפים את השסק ומגלענים. את הגלעינים מכניסים לסיר כבד עם מעט מים (עד לכיסוי) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים רבע שעה.
בינתיים קוצצים את השסק במעבד מזון (אני לא העברתי את הפרי הקצוץ מבעד למסננת ההמלצה כן להעביר). שוקלים את השסק הקצוץ. מוסיפים סוכר במשקל השסק. אני השתמשתי בקילו שסק וקילו סוכר.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הגלעינים מהסיר ובמקומם מכניסים את הפרי הקצוץ והסוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה, אני בשלתי קצת יותר.
מצננים את הריבה (מעט) על השיש ומעבירים לצנצנת, שאותה סוגרים רק כאשר הריבה קרה לגמרי

: הערה
.הוספתי מעט משחת וניל לריבה בזמן הבישול

וזו למעלה- הצינצנת (שהיתה מלאה) וקיבלה אחותי, צילום מקסים: אחותי היקרה

*עיצוב: מארזי שוקולד מיוחדים Six Chocolate Bar Brands

יצרני שוקולד עם מארזים מעוצבים ויפים במיוחד

*לחצו על שמות חברות השוקולד והגיעו לעמוד הבית שלהן*
1. 
.מארזי שוקולד גם בטעמי יין
מהיכן ? ברוקלין, ניו יורק
 



 
2. 

שוקולד אורגני

מהיכן? אדינבורג, סקוטלד   

 
 
3.
Bahen by Josh Bahen
?מהיכן
                     Margaret River - Australia

האינסטגרם של החברה
4.
Loving Earth Chocolates
שוקולד מגוון ויש גם מתכונים. לדוגמא
מקור:חשבון האינסטגרם, ויש גם מתכונים לחלק מהמתוקים
5.
The Wellington Chocolate Factory
יצרני שוקולד בין-טו-בר
מהיכן ? ניו זילנד
 Bean to bar chocolate makers

6.
Compartés Chocolate
מהיכן ? לוס אנג'לס
.יש גם שוקולד עם תוספות מיוחדות
מקור - האינסטגרם
 

29/04/2016

*עשרה בלוגי אפיה שכדאי להכיר - חלק 3 Best Baking Blogs


1.
Hint of Vanilla
הבעלים: מייגן
מייגן היא אופה קנדית העובדת במסעדה ומתחזקת בלוג מתכונים מקוריים. הצילומים המרהיבים מתעדים את תשוקתה לקינוחים, ארוחות בוקר מתוקות ולחמים.בלוג מומלץגם בפייסבוק
מקור
2. 
Bakeaholic Mama 
הבעלים:קארי בוריל
.קארי מפרסמת כל מאפה שהיא מכינה בביתה. הכול מצולם יפה ונקי ונראה מסקרן וטעים. לרוץ ולהכין. גם בפייסבוק
assets Creative Commons License