28/02/2017

צלחות החומוס של לינה ג' מאוסטרליה The Lebanese Plate

Lina Jebeile  בשורת החומוס מאוסטרליה  🍴☕️

@thelebaneseplate

          לינה האם (ל- 4 ילדים) מאוסטרליה מגדירה עצמה ברשת כצלמת, סטייליסטית  מזון, בלוגרית, שתיינית קפה הזקוקה בדחיפות לעוד כמה שעות שינה  
מקור הצילום
לינה נולדה (וחיה גם כעת) בסידני, בת להורים מהגרים לבנונים. גדלה לצד שתי תרבויות, הלבנונית בבית והאוסטרלית בבית הספר. את הקריירה שלה החלה כמורה (במשך כ 10 שנים) לאנגלית והיסטוריה. חייה השתנו כשברגע אחד החליטה להגשים תשוקה ותיקה שלה לצילום ומיד השתלמה בקורס צילום. כחובבת של אוכל טוב המוצג באופן מעורר תיאבון, החליטה לחגוג את שתי האהבות באתר אוכל משלה המתעד את מסורת האוכל הלבנוני אותו ברצונה להוריש לילדיה 


The Lebanese Plate
לינה מתחזקת חשבון אינסטגרם פעיל עם עשרות אלפי עוקבים. המטרה שלה להפיץ לעולם את ממרח החומוס ולנסות למגר שנאת מהגרים. היא מנסה ליצור דיאלוג פתוח וחם (קודם כל על אוכל) היכול להתחיל מניגוב צלחת חומוס ולהוביל לשיח נורמלי על החיים. לינה הביאה בשבועות האחרונים את החומוס שלה למרכזים, ובתי קפה בעירה וזכתה לתגובות אוהדות
האתר של לינה
טוויטר
:לינה מכינה סלט כרובית צלויה

אנשי הדבש מניו יורק ומלבורן

THE GOOD OF THE HIVE

Artist Matthew Willey -  אמן הדבורים מתיו ווילי  



:מתיו הוא היזם והמבצע של פרויקט
The Good of the Hive Initiative
האיש צייר עד כה 50,000 דבורים בכוורות שונות מרחבי ארה"ב. עבודתו מתעדת את המאבק העולמי על חיי הדבורים ועד כמה הדבורה פופולרית

מקור
במהלך קריירה בת 24 שנים מתיו מביא עמו אומנות מקורית ויחודית הבאה לידי ביטוי על קירות בתים ובתי עסק ברחבי ארה"ב. הוא משלב יכולותיו כמעצב וצייר (גם על קנווס). עבודותיו מתועדות במגזינים כניו יורק טיימס, בטר הומס אנד גרדנס ונוספים
 אתר
אינסטגרם
⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪
Chris Kowalski  ובקצה האחר של העולם נמצא כריס איש הדבש האוסטרלי
כריס מספק דבש למסעדות הנחשבות באוסטרליה. הוא עוסק גם בהצלת כוורות הנמצאות במלבורן, מתחזק כוורות בכנסיות, בתי ספר ובתי מלון. הכוורות החדשות שהוא בונה עשויות קורות עץ וחומרים ממוחזרים
:הנה כריס בעבודה

.?ספרו לי איך אתם אוהבים לאכול את הדבש שלכם? איזה דבש אתם צורכים 

27/02/2017

מתכונים לעוגיות חדשות : עוגיות אגוזים סיניות ועוגיות תאנים

והיום,הפתעה כפולה ! מתכונים לשתי עוגיות חדשות ומוצלחות שטרם נראו במטבח הפרטי (שלי) ושלכם.. שיהיה בתיאבון ושבוע נפלא
עוגיות תאנים, צימוקים וקמח מלא
עוגיות 'בריאות' יפות בצורת גלגלים. בצק העוגיות והן המלית כמעט ואינם מכילים תוספת של סוכר לבן. המתיקות מורגשת מהתאנים היבשות והצימוקים המבושלים קודם ונטחנים לכמו 'ריבה' חלקה. ההבצק מכיל ברובו קמח מלא וקל מאוד לערבב אותו ידנית או במיקסר. אני ממליצה לחלוט קצרות במים רותחים את התאנים ואת הצימוקים, לסנן לפני הבישול ל'ריבה'. מכיון שהעוגיות לחות מעט, מומלץ לאחסנן לזמן קצר (ימים ספורים) בקופסא אטומה ולא בשקית. בזקו על העוגיות מעט אבקת סוכר גם לפני ההגשה
המתכון מבוסס ומעובד קלילות מהספר "מתוק ובריא"- מתוקים, חטיפים וקינוחים טבעיים מאת ורדית קוהן וגלית האן. במקור כל כמות הקמח היא קמח מלא
הכמות: 20-22 עוגיות גלגל
:מרכיבים
:לבצק
כוס אחת קמח מלא, מנופה
חצי כוס (70 גרם) קמח לבן, מנופה
שתי כפיות סוכר לבן או סוכר וניל
קורט מלח
חמישים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
ביצה גדולה מופרדת לחלמון ולחלבון
מאה שלושים מ"ל שמנת חמוצה קלה- אני שמתי שמנת חמוצה 15%
--
מעט קמח לרידוד
:למלית
כוס וחצי תאנים יבשות קצוצות דק= כ- 15 תאנים יבשות
 שלוש כפות צימוקים כהים
כוס מי ברז
שתי כפות מיץ לימון
:אופן ההכנה

14/02/2017

חדשות מזון 14.2.2017: פרוייקט משקה הבירה בת 5000 שנה

👲משקה בירה בן 5000 שנה
. סטודנטים מאוניברסיטת סטנפורד בישלו בירה עתיקה במהלך לימודי ארכיאולוגיה
הפרופסורית המנחה, לי ליו מצאה במחקר חדש הוכחות על כך שבסין הוכנה בירה עוד בשנים קדומות. קבוצה קטנה של סטודנטים התכנסה סביב שולחן גדול באחד מחדרי הפקולטה ללימודי ארכיאולוגיה סינית באוניברסיטת סטנפורד. על השולחן הונחו מיכלי זכוכית, המשקה בתוכם היה צהבהב וקצפי וריחו חמצמץ. זה היה רגע סיום מרתק לפרוייקט הגמר בקורס עם לי ליו העוסקת בין היתר בלימוד ארכיאולוגיה של מזון בסטנפורד משנת 2010
:שם הקורס 
Archaeology of Food: Production, Consumption and Ritual
.התערובת שבכוסות המשקה הינה בירה ביתית שהוכנה בשיטה עתיקה ממתכון בן 5000 שנה
שיחזור אופן הכנת המשקה מחזירים את הסטודנטים אחורה בזמן ומסייעים בהבנת התנהגות אנושית מימים עברו
 המתכון מורכב בעיקר מסוג של דוחן+ עשב הגדל בסין (+ שורש צמח הלילי) ושעורה המהווה מרכיב נפוץ גם בתעשיית הבירה בת ימנו
משקה הבירה הסינית העתיקה דמה יותר לדייסה וטעמו היה מתקתק ופירותי יותר ממרבית הבירות בנות ימנו. בנוסף, הבירה בסין לא עברה סינון מחומרי התסיסה. הסטודנטים נטלו חלק פעיל בהכנת הבירה- על ידי שימוש בחיטה, שעורה ודוחן. הזרעונים כוסו במים ועברו נביטה. לאחר מכן נכתשו וכוסו מחדש במים. התערובות הוכנסו לתנור וחוממו בחום של 65 מעלות לשעה. בהמשך, המיכלים הוצאו מהתנור, שמרים הוספו, כוסו בפלסטיק והונחו לתסיסה בטמפרטורת החדר לשבוע עד שבועיים. המשקה שהתקבל היה פירותי, בטעם הדרי מודגש המזכיר סיידר בעל רמת אלכוהול נמוכה יחסית

30/01/2017

צפו : כך מכינים היום בסין אטריות סיניות (ארוכות) בטכניקה עתיקה

The Art of Making 9-Foot Noodles by Hand

כל זה מתרחש בחווה סינית המונה 300 עובדים. לין פאגאן בן ה- 51, ממשיך מסורת עתיקה בת 300 שנה בהכנה ידנית של איטריות 
האיטריות הללו ארוכות במיוחד ונדרשות 16 שעות להכנתן ואת סוד ההכנה למד לין מדודו. הבצק הדביק נילוש ידנית, האיטריות הטריות נמתחות על קרשי עץ עד שהן נהפכות לדקיקות, לאחר 3-4 שעות ייבוש, האיטריות נארזות במארזי במבוק
פאגאן יחד עם אשתו מכינים את האיטריות מדי יום ונעזרים בזקני השבט היודעים גם הם את סוד ההכנה

 

16/11/2016

מגזין ממתקים - גיליון 1 - 16 לנובמבר - 2016

מגזין ממתקים 1

💢 ?מה זה מגזין ממתקים
מגזין אינטרנטי חדש מבית היוצר של הבלוג לימון וג'ינג'ר. המגזין מביא לכם כל מה שחדש, יפה וטעים ברשת, וכמובן דברים שאני אוהבת במיוחד: אוכל, עיצוב ואומנות. הנאה מובטחת
@noalookatlife
את הגיליון הראשון והחגיגי של המגזין "ממתקים", החלטתי לפתוח בחשבון אינסטגרם חדש, אישי ומיוחד. הצלמת הכישרונית בעלת העין הטובה והיחודית (גם בדברים נוספים !), היא נועה אחותי האהובה מאוד. צילומים יפים במיוחד מקרוב ומרחוק. כנסו ! וראו בעצמכם
Noa A mother and a wife, loves to photograph nature and beautiful things, while studying for my doctorate. inspired by creativity
האינסטגרם של נועה
@lilvienna
אינסטגרם אוכל וינאי. באנגלית
את אורסולה גיליתי לאחרונה בטוויטר. היא כתבת ובלוגרית אוכל, מכורה לשוקולד, אפייה (במיוחד בצקי שמרים משובחים), חיה בבוסטון/בוינה. הנה אתר האוכל[קישור]המומלץ שלה 

10/11/2016

סרטון הפרסומת (אנגליה) היפה בעולם 2016

מרכזי קניות בבריטניה בקמפיין פרסומי מרהיב לקראת מכירות סוף השנה
סרטוני הפרסומת הקצרים כוללים בובות חביבות של בעלי כנף שהופקו על ידי סוכנות הפרסום הלונדונית נאוו. הבובות נוצרו במיוחד עבור הקמפיין ומבוססות גם על סרט הילדים מלך האריות. הקמפיין מבוסס על ניתוח צרכני של הקונה האנגלי הממוצע, הנוהג לערוך את קניית המתנות ברגע האחרון. הסרטונים צולמו בחנויות עם תפאורה לבנה להדגשת צבעוניות הבובות
 
מקור הצילום

26/10/2016

פיסול יפני בממתקים ודברים יפים 26.10.2016


אומנות פיסול ממתקים - שינרי תזוקה, יפן
Shinri Tezuka
הוא בסך הכול בן 27, צעיר האומנים העוסקים באומנות פיסול בממתקים ביפן. כיום נותרו ביפן רק שני אומנים מומחים בפיסול ממתקים ולכן את המלאכה המסורתית הזו נאלץ ללמוד בכוחות עצמו. הוא מגלף, מעצב וצובע סוכריות לפסלונים קטנים ומרהיבים בחנות הממתקים המוקפדת שלו בטוקיו
הטריק הוא עיצוב זריז (5 דקות בלבד) של החומר הרך לפני שהוא מתקשה לממתק. יש לו כבר אוסף הכולל דגי זהב, קרפדות, פרות, ארנבים וגם תמנונים
 

כלים מכסף
אליסון ג'קסון האוסטרלית [אינסטגרם] יוצרת כלי מטבח, תכשיטים וחפצי נוי בעבודת יד מדוייק ונקייה
אתר

21/10/2016

יין סיני - Chinese Wine

.הם זוג בחיים וגם בעסק היין, חדורי אמביציה להכיר לעולם את היין הסיני
:הבעלים
Emma Gao
:המיקום
Ningxia China’s Napa Valley


assets Creative Commons License