18/04/2017

מתכון לביסקוויטים נהדרים עם צימוקים ע"פ הובס האוז בייקרי

מאפיית הובס האוז בייקרי הבריטית אופה את הביסקוויטים הללו במיוחד בחג הפסחא עם מרכיבים אורגניים ותיבול מיוחד (טיפה) שמן קְצִיעָה (שמתי מעט משחת וניל במקום). הם מציינים שניחוח העוגיות הטריות מזמין את הקונים להיכנס לחנות המאפייה. העוגיות מנוקדות בצימוקים (שימו צימוקים כהים ולא בהירים), פריכות במידה ופשוט נפלאות
לא ספרתי 👅כמה עוגיות אפיתי, הן מילאו לי 2 תבניות גדולות של התנור. ההכנה קלה: כל המרכיבים מעובדים לבצק רך, מרדדים, קורצים עוגיות ומשלחים לתנור. זמן האפייה קצר, כ- 10 דקות בלבד. 👀רוצו להכין
ביסקוויטים עם צימוקים
:מרכיבים
חצי כוס (100 גרם) סוכר דמררה זהוב
ביצה אחת בגודל בינוני
חצי כפית אבקת אפייה מנופה
שבעים עד 80 גרם צימוקים -אני חולטת ומייבשת את הצימוקים
מאה (100) גרם חמאה, רכה
מאתיים וחמישים גרם (כוס+3/4 כוס) קמח לבן רגיל, מנופה
שתי כפות חלב
מעט משחת וניל או תמצית וניל או תיבול אחר לטעמכם
----
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום 200 מעלות
בקערת מיקסר (או בקערה לערבוב ידני) לטרוף את החמאה והסוכר עד קבלת תערובת רכה ומעורבבת היטב
.כעת להוסיף את הביצה, הוניל ולהמשיך לטרוף עוד קצת
. להוסיף את הקמח, אבקת האפייה והחלב. לערבל לבצק
. לערבב פנימה את הצימוקים
:עיצוב ואפייה
.לרדד את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי של כחצי ס"מ
לקרוץ עוגיות.השתמשתי בחותכנים עגולים בקוטר 48מ"מ ו-58 מ"מ
.להניח את העוגיות במרחקים קטנים בתבנית האפייה
. לאפות 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות היטב
.להוציא את העוגיות מהתנור ולצנן על רשת

:הערות
[במאפייה משתמשים ברכיבים אורגניים וטיפה של שמן קציעה [אודות
.וגם בוזקים סוכר דק/אבקת סוכר על העוגיות האפויות החמות
:הציצו לאופים מהמאפייה, במתכון לחם שכל אחד יכול להכין בבית


17/04/2017

ביסקוטי שוקולד שקדים, פיסול בירקות ומחבת פסים אחת טובה

ביסקוטי שוקולד שקדים
האפייה הביתית שלנו משתנה עם הזמן והופכת בריאה יותר ויותר. לצד הרצון והאהבה בגיוון וחשיפה לטעמים וצירופים, ישנה הקפדה על מינונים הגיוניים של סוכרים ושומנים וגם שימוש רב יותר בקמחים מלאים
מאפה בסגנון כפרי, בלתי מהוקצע שובה את ליבי באופן אישי. הניחו לפניי צלוחית עם ביסקוטי משובחים, עוגיות סוכר או עוגיות יין איטלקיות, וראו כמה קל לשמח אותי. בזמן שכתבתי כאן פחות פיתחתי שפע מתכוני מאפים (החבר'ה מוסרים שהם משובחים, אני מסכימה😄), את רובם העשרתי בקמחים מלאים. המרה של כ- 20/25% קמח מלא במקום הקמח הלבן הרגיל במרבית המאפים מוצלחת ואינה מצריכה שינויים נוספים
חדלתי להשתמש בקמחים לבנים מועשרים בגלוטן. גם אם יש שינוי מסויים (זניח) בתוצר (לחמים) בשימוש בקמח רגיל ולא מועשר, כך טוב לנו

הביסקוטי החדשים שלנו פריכים, כהים וגדושים בכל טוב. טבלו בכוס הקפה והתענגו
 💢הערות💢
.הביסקוטי קלים להכנה ודורשים אפייה כפולה
.השתמשו באבקת קקאו כהה ומאיכות מעולה בלבד
שקדים -אני אוהבת לאכול ולאפות עם שקדים שלמים ולא מולבנים, עם קליפתם החומה הדקיקה. ניתן להמיר כאן בשקדים מולבנים
מישמשים מיובשים -אני אוהבת להשתמש במשמש יבש אורגני, הוא כהה (חום) ומעדן בפני עצמו. נכון, הוא יקר יותר ממשמש יבש לא אורגני, אך הוא טבעי וללא תוספת חומרי שימור (וגם לח יותר). נמכר מיבוא איטלקי ברשתות השיווק במארזים של כ- 200 גרם
.השתמשתי הפעם בביצים גדולות
.במקור- יש שימוש בחצי כוס פיסטוקים ולא צימוקים כפי שאני שמתי
המתכון מבוסס על מתכון של "שקד ישראלי"- מגדלי השקדים בישראל עם שינויים והתאמות שלי
השתמשו בכלי מדידה- כוסות וכפיות, כך המתכון יצא לכם מוצלח  😄👌בדיוק כפי שאצלי

:מרכיבים
כוס וחצי (210 גרם) קמח מלא, מנופה
חצי כוס (55 גרם) קמח שיפון מלא, מנופה
שליש כוס (50 גרם) אבקת קקאו איכותית (רצוי מיבוא) מנופה
כפית אבקת אפייה, מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
שלוש ביצים
כוס ועוד 2.5 כפות (250 גרם) סוכר זהוב = דמררה
שתי כפות חלב
כוס שקדים (100 גרם) שלמים
כוס (150 גרם) מישמשים מיובשים- לחלוט, ליבש במגבת נייר ולקצוץ גס
חצי כוס צימוקים בהירים או כהים (אפשר אורגניים)- לחלוט ולייבש
---
תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 170 מעלות
בקערה אחת לערבב את הקמח המלא, קמח שיפון, קקאו, אבקות ההתפחה והמלח
.בקערה שנייה לטרוף את הביצים עם הסוכר והחלב
לצקת את תערובת הביצים לתערובת הקמח. לערבב עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק
להוסיף לבצק את השקדים, מישמשים יבשים קצוצים וצימוקים. ללוש עד שהבצק אחיד
:עיצוב ואפייה
.להרטיב מעט את הידיים. לחלק את הבצק לשני חלקים שווים
ליצור מכל מחצית בצק 'נקניק' בצק באורך כ 25 ס"מ. להניח בתבנית הגדולה על נייר האפייה. לשטח לכיכר רחבה בעובי כ 2.5 ס"מ
לאפות את 2 הכיכרות 20-25 דקות עד שהן מוצקות למגע אך עדיין מעט רכות
.להוציא מהתנור ולצנן בתבנית או על רשת
.להנמיך את חום התנור ל 140 מעלות
.לפרוס את הכיכרות לפרוסות אלכסוניות בעובי של כ- 1 ס"מ
להניח חזרה בתבנית (כל העוגיות תכנסנה בתבנית הגדולה) לאפות כ- 10-15 דקות
להפוך את הביסקוטי לצידם השני ולאפות עוד 10-15 דקות עד שהעוגיות יבשות. לצנן על רשת ולהעביר לכלי אטום
.אצלנו הביסקוטי (עשרות עוגיות) נשמרו מספר שבועות

תמונה אחת שווה אלף מילים
.פיסול (תוצרת יפן) בירקות ופירות
הנה דוגמא
קראו כאן עוד


מקור 
 carving🐲Japan
אינסטגרם
פיסול בירקות- סרטון 1
פיסול בירקות- סרטון 2

:בדקנו והמלצנו
.מחבת פסים תוצרת טפאל, צרפת
הסדרה החדשה כוללת ציפוי נון סטיק בשילוב טיטניום עם יכולת עמידות גדולה יותר ממחבתות אחרות. המחבת מהסדרה
Expertise
.כלי הסדרה מתאימים לכל סוגי הכיריים כולל אינדוקציה
למחבת נקודה אדומה במרכז, סימן ההיכר של מוצרי טאפל. הנקודה הופכת אדומה לגמרי כאשר המחבת מגיעה לחום אידיאלי (180 מעלות) לצריבה מושלמת. (אז אפשר להוריד את גובה הלהבה למחצית) באופן זה המנה תצא במירקם, טעם וצבע מושלמים

המחבת איכותית, גדולה, מסיבית והעיצוב יפה. הכנו במחבת סטייקים עגל. לאחר שהנקודה המרכזית הפכה אדומה, הסטייקים היו מוכנים במהירות. ציננו מעט את המחבת, שטפנו במי ברז עם מעט סבון כלים
המוצר מומלץ על ידנו בחום.

צילום: יחצ"ן

מחירים:
מ- 199.90 ₪ למחבת בקוטר  21
ועד 299.90 ₪ למחבת בקוטר 30
מחבת גריל: 639.90 ₪
להשיג בסניפי המשביר לצרכן.
זילוף שושנים על פי מאפיית מגנוליה



מאפיית מגנוליה מפורסמת בקאפקייקס היפים שלה. למאפייה יש סניפים גם בניו יורק, שיקגו ולוס אנג'לס. התמחות הרשת היא בטכניקות זיגוג מיוחדות על פני הקאפקייקס, כשהמפורסמת יותר היא דוגמא של שושנה עשויה קרם חמאה
המאפייה משתמשת כאן בצנטר מספר 104

15/04/2017

מוס תות שדה, האינסטגרם היפה ביותר וממרח טחינה ושוקולד

מוס תות שדה נפלא וקל הכנה
את המוס תות הזה נכין תוך דקות ספורות בלבד. הוא מכיל 4 מרכיבים (ללא ביצים וגם ללא צורך בבישול). אפשר לחלק למנות קטנטנות או ל 4-6 מנות גדולות. המוס מכיל תות שדה, מעט סוכר, ג'לטין ושמנת מתוקה וגם מעט מים
..?מי שולח לי ראשון תמונה של המוס תות שלו
:הערות
.הקצפת מעל המוס תות אינה חובה אך היא מוסיפה טעם ויופי
.אפשר להשמיט את הסוכר לגמרי, דבר שלא יפגע במירקם המוס
.הכינו את המוס לפחות שעתיים לפני ההגשה או יממה לפני
.המוס יישמר במקרר ימים אחדים, מכוסה
.גם כשר לפסח לאוכלי ג'לטין

מוס תות שדה
:הכמות
ארבע -6 מנות הגשה גדולות או 16-18 כוסיות (50-60 מ"ל) קטנטנות
:מרכיבים
מאתיים ושבעים (270) גרם תות שדה
תשעים גרם סוכר - כחצי כוס פחות כף
כף מדידה אחת אבקת ג'לטין טהור
רבע כוס (60 מ"ל) מים רותחים
מיכל אחד קטן (250 מ"ל= כוס) שמנת מתוקה 38%
--
.לקישוט המוס: שמנת מתוקה נוספת מוקצפת עם סוכר לטעם
.תותי שדה קטנים שלמים או פרוסים

:אופן ההכנה
.לשטוף היטב את התותים ולסנן. להרחיק פחת ולקצץ גס עם סכין
לטחון את התותים בעזרת בלנד מוט (מומלץ) או בבלנדר רגיל. אני ממליצה לכם להעביר את התותים הטחונים דרך מסננת לקבלת מרקם חלק. להעביר את התותים לקערה בינונית
.להוסיף לתותים את הסוכר ולערבב
לקערית (חסינת חום) קטנה לצקת את רבע הכוס המים הרותחים. לפזר מעל את אבקת הג'לטין. להניח להמסה ל- 5 דקות. לערבב היטב
להוסיף את תערובת הג'לטין לתותים שבקערה ולערבב. להניח ל 3-4 דקות על השיש
להקציף את השמנת המתוקה עם מעט סוכר לקצפת לא קשה מדי. לקפל את הקצפת לתערובת התות והג'לטין. לקפל בעדינות עד לקבלת תערובת ורודה ואחידה
לחלק את המוס לכלי ההגשה- גדולים או קטנים. לצנן למשך שעתיים במקרר או עד שהתייצב
.לקשט בקצפת ותותים. לשמור במקרר מכוסה עד ההגשה



:תמונה אחת שווה אלף מילים- חשבון האינסטגרם היפה ביותר


מקור
עוגות ומאפים יפיפיים, עבודה נהדרת של איבן, אומנית ואופה ביתית החיה באינדונזיה, אם לשני ילדים
אינסטגרם
קראו גם פה

:בדקנו והמלצנו
מוצר חדש בשוק: ממרח טחינה עם שוקולד של חברת 'אחוה'. הרעיון לממרח כזה הוא נהדר. הממרח נמכר במיכל פלסטיק בתכולה של 400 גרם (נוזלי בטמפ' החדר, במירקם מריחה מהמקרר) מזכיר טעם של חלבה עם שוקולד. המתיקות עדינה (יש שימוש בממתיק מלטיטול ולא בסוכר), מכיל 42% אחוזי טחינה משומשום מלא, קקאו, שוקולד  ומרכיבים נוספים. מחיר מומלץ לצרכן 11-13 ש"ח
צילום הממרח: יחצ"ן
A Tribute To Carrie Fisher
 

19/03/2017

חמישה צעצועים (גם) למבוגרים + הגרלה חדשה בבלוג

1.
חוות החיות
.חיות עץ יפות ומשעשעות לקישוט מדף או שולחן הקפה
:עוצב במיוחד לחברת
LZFLamps

2.
פריטי עץ עבודת יד - יפן

t-lab_japan

 פריטי עץ מגולפים מעץ בהיר מעוטרים בצבע שחור. עיצוב פשוט ומקורי


14/03/2017

ג'וליאן -אמן העוגות על קומות מקולומביה Julián Ángel

Julián Ángel 

ג'וליאן יוצר עוגות מרהיבות על קומות, מזגג אותן בורוד ומקשט בשפע פרחים צבעוניים. קבלו את ג'וליאן אנג'ל השף (והבלוגר) מקולומביה

:תמונה אחת שווה מאלף מילים
מקור הצילום
דוגמא: עוגת לימונדה ורודה

הלהיט החדש מניו יורק Doughnut Plant

Doughnut Plant


תושבי ניו יורק וחובבי אינסטגרם מיודעים זה מכבר על הדונטאס הממולאים הנקראים דה ריפל והנמכרים בחנות הניו יורקית דונאט פלאנט
מי שאחראי על הלהיט המקורי הוא מארק ישראל. מדריך הזאגט כלל את מנת הקינוח הזו כאחת מתוך 25 מנות שחייבים לטעום בניו יורק
.המקום מייצר דונאטס מקוריים בעבודת יד משנת 1994
:וכן, תמונה אחת שווה אלף מילים
מקור הצילום

01/03/2017

פסטיבל העגבניות במלבורן - MELBOURNE TOMATO FESTIVAL 2017

MELBOURNE TOMATO FESTIVAL 

.?...פיצה עגבניות מהתנור? גלידת עגבניות, מיץ עגבניות סחוט_טרי
.פסטיבל העגבניות במלבורן, אוסטרליה עומד להתקיים ב- 19 למרץ
.?...ולי שאלה אחת בלבד, מתי אצלנו
[?וגם- מתי ימצאו בשווקים עגבניות טובות באמת]

assets Creative Commons License